Ontmoet Stan

Junior HR Consultant

Stan Peters, ook wel bekend als ‘Stannekepeer’, of “ons stanneke,” kreeg zijn bijnaam tijdens een bezoek aan McDonald’s op 12-jarige leeftijd met vrienden. De naam is afgeleid van zijn voor en achternaam en is ontstaan vanuit zijn neiging tot impulsiviteit. Vrienden noemen hem vaak “ons Stanneke toch,” verwijzend naar zijn impulsieve acties. Deze bijnaam en gezegde zijn ontstaan tijdens de middelbare school en worden soms ook vervormd tot “peerke.”

Zijn opleidingsachtergrond omvat een bachelor in HRM en een daaropvolgende master in Human Resource Studies. Hij ontdekte pas laat tijdens zijn hbo-studie waarom HR zijn roeping was waardoor hij ervoor heeft gekozen om nog verder te studeren. Op dit moment wil hij de ambitie om een coaching opleiding af ter ronden. Stan ziet zichzelf als een toekomstige HR-manager en benadrukt het belang van coaching om mensen in hun kracht te zetten.

Momenteel vervult hij de rol van Junior HR Consultant bij de HR club, waarbij hij zich bezighoudt met interne werving, en bij de klant het vernieuwen van personeelshandboeken, het herontwerpen van beoordelingsformulieren en het opzetten van recruitmentprocessen.

In zijn vrije tijd geniet Stan van hardlopen en bourgondisch leven met vrienden. Hij heeft een halve marathon gelopen en streeft nu naar deelname aan een 10-miles race in Den Bosch. Zijn favoriete muziek om op te lopen is hardstyle of hardcore. Als speciaalbierliefhebber geeft hij de voorkeur aan IPA en geniet hij van ontspannen momenten op het terras.

‘Van menneke naar man, maar toch blijf ik altijd een menneke.’

De quote die Stan altijd in zijn achterhoofd houdt, luidt: ‘Van menneke naar man.’ Tijdens een eindpresentatie op zijn studie maakte hij gebruik van deze quote. Op dat moment drong het tot hem door hoe belangrijk het is om trouw te blijven aan jezelf. Waarom zou hij zich verplicht voelen om te transformeren naar een ‘man’? Zijn kracht ligt juist in zijn vermogen om op hetzelfde niveau te komen als anderen en iedereen zich op zijn gemak te laten voelen. “Daarom blijf ik altijd een ‘menneke’; ik blijf gewoon lekker mezelf.

Zijn verborgen talent is het beheersen van diabolotrucs, wat hij ooit leerde en onlangs ontdekte dat hij het nog steeds kan. Als kind zocht hij naar instructie filmpjes op YouTube die hij vervolgens nadeed. Als voetbalfan en aanhanger van PSV heeft hij wedstrijden in binnen- en buitenland bezocht, waaronder Sevilla, Barcelona en Zuid-Afrika, ‘er is geen PSV-wedstrijd die ik niet heb gezien’.

Stan hecht veel waarde aan slaap, maar hij zou ’s nachts wel wakker gemaakt willen worden om naar ergens op de wereld toe te reizen. Hij heeft dan ook al verschillende landen bezocht waaronder Maleisië, Zuid-Afrika en Amerika. Binnenkort plant hij een reis naar Colombia om zijn broer te bezoeken, die daar op afstand werkt.

Binnen de HR club waardeert Stan de persoonlijke banden, ambitie en unieke bedrijfscultuur. Hij benadrukt het belang van persoonlijke benadering en blijft zich inzetten voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Een moment waarop hij trots was, was toen hij persoonlijk werd bedankt op LinkedIn voor zijn goede onboarding door nieuwe collega’s.

In de toekomst ziet Stan zichzelf een eigen HR-afdeling runnen als HR-manager. De keuze om bij de HR club te werken werd gemotiveerd door een positief en informeel kennismakingsgesprek, waarin hij zichzelf kon zijn. Stan waardeert de unieke bedrijfscultuur van De HR club en de zorg voor elke medewerker, wat het bedrijf onderscheidt van anderen in de branche.