Arbeid juridisch advies

Als ondernemer weet je als geen ander dat het ondernemerschap risico’s met zich mee brengt. Zo kun je te maken krijgen met verschillende juridische zaken die naast geld ook veel energie kunnen kosten. Door als ondernemer op tijd aan de bel te trekken kan veel tijd en geld bespaard blijven. Wanneer je een medewerker aanneemt maak je duidelijke afspraken over rechten en plichten. Deze rechten en plichten leg je vast in een arbeidsovereenkomst. Dit doe je voor je medewerkers, maar ook voor jezelf als werkgever. Hierachter zit bepaalde wetgeving, namelijk arbeidsrecht. Wellicht heb je het wel eens gemerkt, maar deze wetgeving kan nog wel eens ingewikkeld zijn en wordt door de jaren heen ook regelmatig aangepast. Dit kan leiden tot ingewikkelde situaties of moeilijke vraagstukken. De HR club is deskundig en kan je voorzien van een goed advies.

Combineer arbeid juridisch advies met

Arbeid juridisch advies kan goed gecombineerd worden met een extern vertrouwenspersoon. Wanneer een medewerker ontevreden is en dit in een eerder stadium mogelijk al had besproken met een extern vertrouwenspersoon, kan het een volgende keer voorkomen worden. Zo kan de medewerker hun ei eerder kwijt en kunnen bepaalde problemen al eerder opgelost worden. Ontslagen kosten vaak veel geld, dus voorkomen is beter dan genezen. Ook in de begeleiding van medewerkers, kunnen pijnpunten vroegtijdig opgemerkt worden. Daarnaast kan arbeid juridisch advies ook goed gecombineerd worden met personeelsadministratie. Door middel van een goed personeelsdossier sta je sterk in je schoenen bij eventuele geschillen. Natuurlijk ben je volledig vrij om te bepalen waar en voor welke diensten jij ons inzet. Bekijk ook onze andere diensten eens.

Arbeid juridisch advies, wat voor vragen?

Aan wat voor soort advies kun je denken? Als werkgever kan je voor diverse en juridische vraagstukken komen te staan. Wil je weten of je ontslagdossier volledig is? Of hoe je een reorganisatie kan aanpakken? Moet er een arbeidsovereenkomst opgesteld worden? Het is belangrijk dat je je goed laat informeren over de rechten en plichten die je hebt als ondernemer, want er kan veel op het spel staan. Onze HR professionals staan voor jou klaar om advies te geven.

 

Een opsomming van onderwerpen waar onze professionals jou onder andere over kunnen adviseren.

  • Arbeidsovereenkomsten
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Vaststellingsovereenkomsten met daarbij een juiste ontslagvergoeding
  • Vragen over ontslag
  • Reorganisaties
  • Conflicten op werk
  • Ziekte en re-integraties

Werkwijze de HR club

Bij de HR club vinden het belangrijk dat wij jouw bedrijf écht leren kennen. Wij zijn er van overtuigd dat we juist dan de beste match kunnen maken voor jouw bedrijf. Daarom komen wij bij jou op kantoor werken. Op deze manier leren we het DNA van het bedrijf écht kennen en kunnen we onze HR werkzaamheden daarop aanpassen. Daarnaast bepaal jij bij ons zelf voor welke diensten je ons wilt inzetten. Heb jij bijvoorbeeld iemand voor een specifieke dienst, zoals employer branding? Dan is dit geen enkel probleem. Echter kan het natuurlijk ook zijn dat je een HR professional nodig hebt die meer allround verschillende diensten gaat uitvoeren. Dit bespreken we allemaal met jou in een kennismakingsgesprek. Samen in een HR middag kijken we naar de hoeveelheid uur dat je ons kan gebruiken met de betreffende werkzaamheden en stemmen we dit samen met jou af.

Bij jou op kantoor
Jij bepaalt welke diensten
Jij bepaalt hoeveel uur

Onze HR-toppers

Ben jij benieuwd naar onze HR toppers? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen. Deze medewerker sluit ook aan bij een eventuele HR-middag zodat jullie direct kennis kunnen maken.

Op de hoogte blijven?