Blogs

Op deze pagina vind je onze blogs geschreven door onze eigen collega’s.

 6 min
  Marijn Ketelaars  |   20-02-2024

‘Job crafting’ als instrument om personeel duurzaam in te zetten

Om medewerkers te vinden en te behouden, moeten bedrijven buiten de traditionele paden denken. Wanneer het werk beter aansluit bij de persoon, zal deze geneigd zijn om langer in zijn of haar functie te blijven. Deze benadering sluit aan bij de huidige, zij het niet onbekende, trend van ‘job crafting’.

 8 min
  Stan Peters  |   09-01-2024

De impact van robotisering op medewerkers en duurzame inzetbaarheid

In een tijd waarin robotisering steeds meer taken van medewerkers overneemt, groeit de bezorgdheid over duurzame inzetbaarheid. Het AMO-model, gericht op Ability, Motivation en Opportunity, biedt HR-richtlijnen om de impact van robotisering te verzachten door te investeren in vaardigheden, om te gaan met veranderingen en kansen te bieden aan werknemers.

 8 min
  Max van den Berg  |   31-10-2023

Het geheim van gelukkige medewerkers

Er zijn vele redenen waarom werkgeluk als thema toeneemt in de recente jaren. Door de steeds toenemende arbeidstekorten zoeken veel bedrijven naar manieren om medewerkers aan zich te binden en te boeien. Maar hoe zorg je als bedrijf ervoor dat je gemotiveerde medewerkers voor je organisatie ontwikkelt, behoudt en aantrekt? En hoe zorg je als medewerker voor werkgeluk?

Hr medewerker inhuren
 5 min
  Iris Bouman  |   14-09-2023

Burn-Out

Burn-Out, 42% van de werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn, en wel nu!

 5 min
  Celine van den Hater  |   07-09-2023

De grootste bijdragers aan stress op de werkvloer

Werkstress, 34% van de werknemers geeft werkstress aan als reden voor verzuim. Wat kunnen we verwachten en wat kunnen we hieraan doen?

 7 min
  Ruud Schippers  |   23-08-2023

De macht van hybride werken

Hybride werken is de laatste jaren steeds populairder geworden bij zowel bedrijven als medewerkers. Naarmate de wereld evolueert en onze werkstijlen zich aanpassen om bij te blijven, is hybride werken het nieuwe modewoord geworden. In deze blog vertellen we meer over de voor en nadelen van Hybride werken.

Foto van laptop en telefoon
 6 min
  Linde de Voogd  |   08-06-2023

Personeelsverloop

De huidige arbeidsmarkt is een gespannen arbeidsmarkt. Momenteel is de vraag naar personeel hoger dan dat er aanbod is. Voor werkzoekenden betekent dit dat er veel werkgelegenheid is en de kansen op een baan hoger liggen dan gemiddeld. Voor werkgevers betekent dit dat zij minder makkelijk aan werknemers kunnen komen, waardoor het van belang is om personeelsverloop tegen te gaan.

 6 min
  Margot van Laar  |   19-04-2023

Stimuleren kun je leren

Bijna iedereen kent het wel. Je opent je LinkedIn profiel en al direct komen er verschillende berichtjes omhoog. ‘Op zoek naar een nieuwe uitdaging?’ ‘Jouw nieuwe stap?’ ‘Toe aan een nieuwe baan?’ De banen vliegen je onderhand om de oren.

 8 min
  Jurre de Bie  |   05-04-2023

Oproepcontract verdwijnt

Oproepcontract zal op termijn vervangen worden door basiscontract. Wat kunnen we verwachten?