HR analytics

Ben jij benieuwd naar de impact van jouw medewerkers op de organisatie? Of wil je graag meten wat de impact is van de HR afdeling? Dan komt HR analytics om de hoek kijken. Met HR analytics maken wij de impact van medewerkers op de prestaties van de organisatie zichtbaar. Een super belangrijk onderdeel waarmee wij zelf ook de impact van onze werkzaamheden kunnen meten voor jullie organisatie. Maar hoe werkt HR analytics dan? En wat kunnen wij als HR club daarin betekenen? Met HR analytics bieden wij handvatten voor het beantwoorden van HR vraagstukken, zoals over in- door- en uitsroom. Vragen binnen het HR vakgebied worden vaak beantwoord door middel van een onderbuikgevoel, een overleg of de mening van diverse mensen. Terwijl marketing, sales en operatie veel meer met cijfers werken. Door middel van HR analytics wordt ook HR een stuk meer data-driven en dat helpt om de juiste beslissingen te maken op basis van de juiste cijfers. Daarbij helpt het ook de strategische waarde van HR te tonen.

Combineer HR analytics met

HR analytics zou onder andere gecombineerd kunnen worden met verzuim. Bij (dienstverlenende) bedrijven kost verzuim veel geld. Daarom wil je dat natuurlijk zo laag mogelijk houden. Hoe kun je dit nu combineren met HR analytics? Dit als volgt: we analyseren wat het verzuimpercentage nu is, welke maatregelen we kunnen inzetten en vervolgens of deze kosten opwegen tegen de baten. Hierin zal duidelijk worden of de maatregelen minder kosten dan het zakken van het percentage in verzuim. Daarnaast kan het ook gecombineerd worden met HR advies, door middel van HR analytics kunnen we een goed advies uitbrengen. Je hebt vaak data nodig voor het goed uitvoeren van HR analytics. Soms moet deze nog verzameld worden maar wanneer je een sterke personeelsadministratie hebt, kan je hier ook veel data uithalen. Eigenlijk kan je vaak aan al onze diensten een HR vraagstuk koppelen, wanneer je hier data over hebt of kunt verzamelen, wordt het interessant om deze door middel van HR analytics te onderzoeken.

HR analytics, hoe werkt dat?

Door middel van vijf stappen kunnen wij binnen de HR club HR analytics voor jouw bedrijf uitvoeren. Deze vijf stappen zie je rechts. Je kunt hierbij denken over vragen over verzuim, maar ook over duurzame inzetbaarheid of instroom, doorstroom, uitstroom vraagstukken. Door middel van HR analytics kan je betere strategische besluiten nemen. Door middel van de data weet je welk besluit het beste is en welke impact dit heeft op jouw organisatie. Ben jij nieuwsgierig geworden? We vertellen er graag meer over in een vrijblijvend gesprek! Neem zeker eens contact op.

 

  1. De vraag: in de eerste stap kijken wij samen met jou wat de HR vraag is die jullie beantwoord willen zien.
  2. De data: in stap twee verzamelen we de data die nodig is om de vraag te beantwoorden.
  3. De analyse: in stap drie doen we de analyse met de verzamelde data.
  4. De interpretatie: in stap vier bekijken we de resultaten en interpreteren we deze.
  5. De communicatie: in de laatste stap communiceren wij de resultaten naar jullie en kijken we welke actiepunten we kunnen ondernemen.

Werkwijze de HR club

Bij de HR club vinden het belangrijk dat wij jouw bedrijf écht leren kennen. Wij zijn er van overtuigd dat we juist dan de beste match kunnen maken voor jouw bedrijf. Daarom komen wij bij jou op kantoor werken. Op deze manier leren we het DNA van het bedrijf écht kennen en kunnen we onze HR werkzaamheden daarop aanpassen. Daarnaast bepaal jij bij ons zelf voor welke diensten je ons wilt inzetten. Heb jij bijvoorbeeld iemand voor een specifieke dienst, zoals employer branding? Dan is dit geen enkel probleem. Echter kan het natuurlijk ook zijn dat je een HR professional nodig hebt die meer allround verschillende diensten gaat uitvoeren. Dit bespreken we allemaal met jou in een kennismakingsgesprek. Samen in een HR middag kijken we naar de hoeveelheid uur dat je ons kan gebruiken met de betreffende werkzaamheden en stemmen we dit samen met jou af.

Bij jou op kantoor
Jij bepaalt welke diensten
Jij bepaalt hoeveel uur

Onze HR-toppers

Ben jij benieuwd naar onze HR toppers? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen. Deze medewerker sluit ook aan bij een eventuele HR-middag zodat jullie direct kennis kunnen maken.

Op de hoogte blijven?