Talentmanagement

Talentmanagement wordt belangrijker en belangrijker binnen de huidige krappe arbeidsmarkt. Talentmanagement gaat over het investeren in de mensen in jouw organisatie. Het doel? Het optimaal gebruiken van het talent binnen jouw organisatie. Juist nu, wanneer het werven van nieuwe medewerkers moeilijker en moeilijker wordt is het optimaal benutten van de talenten binnen jouw organisatie super belangrijk. Door het ontwikkelen van talent binnen jouw organisatie blijft jouw organisatie verbeteren en groeien. Daarnaast krijgen op deze manier ook de medewerkers de kans om zich binnen de organisatie te ontplooien en zullen ze de organisatie niet snel verlaten. Maar hoe weet je welke talenten er in jouw organisatie zijn? En hoe benut je deze dan optimaal? Met deze vragen helpen wij jou!

Combineer talentmanagement met

Combineer talentmanagement onder andere met recruitment. Je kan ook intern in je organisatie kijken of er wellicht mensen voor de functie zijn. Juist met duidelijke talentmanagement weet je waar er gaten komen en hier kan je de recruitmentstrategie op aanpassen. Daarnaast kan je het inzetten met HR-advies, heb jij advies nodig over strategische personeelsplanning? Dan is het goed om hier ook naar de talenten binnen je organisatie te kijken. Als laatste kan je het bijvoorbeeld ook combineren met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Juist doordat je kijkt wat mensen nog meer kunnen en waar hun talenten nog meer liggen kan je ze langer inzetbaar houden voor jouw organisatie.

Talentmanagement, hoe werkt dat?

Hoe je talent ontwikkelt en behoudt? Hieronder vind je een lijstje met belangrijke zaken waar onze professional jou mee kan helpen:

  1. Onboarding van nieuwe medewerkers: dit is eigenlijk de eerste stap voor het behouden van talent binnen jouw organisatie. Het is uiterst belangrijk dat wanneer je iemand aanneemt, deze direct goed wordt opgevangen. Dit kan door middel van een sterk onboarding programma waarin je de nieuwe medewerker zo snel mogelijk betrokken laat voelen bij de organisatie. Onze professionals kunnen jou helpen jou met het maken van een onboarding programma en het uitvoeren hiervan. Maar dan, dan zijn de medewerkers onboard, wat nu? Hoe kan je er op een goede manier achter komen wat de talenten van medewerkers zijn en waar ze naar kunnen doorstromen? Hier zijn verschillende manieren voor waar onze professional mee kan helpen.
  2. Competentiemanagement: met competentiemanagement houd je in de gaten dat de medewerkers zich in lijn met de organisatie ontwikkelen. Hierbij is het belangrijk dat je weet waar je als bedrijf naar toe wilt en wat de doelstellingen zijn. Kijk welke competenties hierbij passen en bespreek met jouw medewerkers welke zij nog (verder) willen ontwikkelen. Begin met een gesprek om de doelstellingen te bespreken en competenties te bepalen. Daarna evalueer je en stel je bij.

3. POP gesprekken: hierbij stel je een persoonlijke ontwikkeling plan op en ga je met de medewerker in gesprek over zijn of haar ontwikkeling. Hierbij bespreek je de wensen en doelen van de medewerker voor de toekomst. Wat zou hij of zij nog willen leren? Wat is afgelopen jaar geleerd? Wat zijn dromen binnen de organisatie? In dit gesprek krijg je een goed beeld van de wensen van de medewerker. Op basis van deze gesprekken kan je er achter komen wat nog eventuele doorstroom wensen van de medewerker zijn.

4. 360 graden feedback: het is belangrijk om ook van andere collega’s een mening te vragen en krijgen. Een ander ziet iemand soms op een andere manier. Dit kan tot mooie verrassingen leiden. De 360 graden feedback-methode kan mogelijk zeer geschikt zijn voor jouw organisatie.

Dit zijn de hoofdbestanddelen voor het ontwikkelen en behouden van talent. Ga goed met je medewerkers in gesprek. Kijk welke competenties er nodig zijn en vraag ook anderen om hun mening. Onze professionals helpen jou bij het ontwikkelen en behouden van talent. Het werkt goed om een vaste talentmanager aan te wijzen binnen de organisatie die overkoepelend kan bijhouden waar de vraag is en waar mogelijkheden bij de huidige medewerkers liggen. Deze rol kan onze professional voor jouw bedrijf invullen, maar kan ook helpen bij de losse onderdelen van talentmanagement. Natuurlijk is dit ook te combineren met onze andere diensten.

Werkwijze de HR club

Bij de HR club vinden het belangrijk dat wij jouw bedrijf écht leren kennen. Wij zijn er van overtuigd dat we juist dan de beste match kunnen maken voor jouw bedrijf. Daarom komen wij bij jou op kantoor werken. Op deze manier leren we het DNA van het bedrijf écht kennen en kunnen we onze HR werkzaamheden daarop aanpassen. Daarnaast bepaal jij bij ons zelf voor welke diensten je ons wilt inzetten. Heb jij bijvoorbeeld iemand voor een specifieke dienst, zoals Talentmanagement? Dan is dit geen enkel probleem. Echter kan het natuurlijk ook zijn dat je een HR professional nodig hebt die meer allround verschillende diensten gaat uitvoeren. Dit bespreken we allemaal met jou in een kennismakingsgesprek. Samen in een HR middag kijken we naar de hoeveelheid uur dat je ons kan gebruiken met de betreffende werkzaamheden en stemmen we dit samen met jou af.

Bij jou op kantoor
Jij bepaalt welke diensten
Jij bepaalt hoeveel uur

Onze HR-toppers

Ben jij benieuwd naar onze HR toppers? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen. Deze medewerker sluit ook aan bij een eventuele HR-middag zodat jullie direct kennis kunnen maken.

Op de hoogte blijven?