Verzuim

Gezonde medewerkers maken een onderneming gezond. Het verminderen van verzuim is cruciaal voor de bedrijfsvoering. Maar wat verzuim precies is en hoe we het kunnen verminderen of voorkomen, lees je hier. Verzuim betekent dat een werknemer niet op de werkvloer verschijnt en dat dit komt door ‘ziekte’. Hierin heb je nog een onderscheid in kort en lang verzuim. Je kunt van lang verzuim spreken als een medewerker langer dan zes weken uitvalt. Verzuim binnen jouw organisatie wil je natuurlijk zo veel mogelijk minimaliseren. Het kost geld en in deze krappe arbeidsmarkt waar je uitgevallen medewerkers niet snel kunt vervangen, levert dit veel druk bij de huidige werknemers. Zij moeten namelijk het werk van de uitgevallen personen oppakken en dreigen hierdoor zelf ook overbelast te raken. Het is dus erg belangrijk om alles op het gebied van verzuim goed aan te pakken. Onze professionals helpen hierbij.

Combineer verzuim met

Verzuim is goed te combineren met duurzame inzetbaarheid. Wij adviseren op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Dit houdt je werknemers gezond! Het zorgt er voor dat medewerkers gelukkig zijn en dit vermindert de kans op verzuim. Echter gaat duurzame inzetbaarheid nog wel wat verder dan alleen zorgen dat de medewerkers de mogelijkheid geboden wordt om vitaal en gezond te zijn. Het houdt ook in dat een medewerker niet per se zijn gehele werkende leven hetzelfde beroep zal blijven beoefenen, maar flexibel kan worden ingezet. Daarnaast kan het ook goed gecombineerd worden met HR analytics. Zo kunnen wij bijvoorbeeld voor je uitzoeken wat een bepaalde interventie op verzuim heeft opgeleverd. Door middel van advies kunnen wij jou ook adviseren over verzuim binnen de organisatie.

Verzuim, hoe werkt dat?

Allereerst is het belangrijk dat er een visie op verzuim komt. Welke visie heerst er binnen de onderneming op verzuim? Wil je verzuim zo minimaal mogelijk houden? Of ga je een stapje verder en wil je gezondheid bevorderende maatregelingen binnen jouw visie opnemen? HR professionals gaan hierover met jou in dialoog. Samen komen jullie tot de verzuimvisie van jullie bedrijf. Op basis van deze visie kan er een verzuimbeleid ontwikkeld worden. Het verzuimbeleid bestaat uit alle maatregelingen die moeten worden uitgevoerd wanneer er verzuim plaatsvindt in jouw organisatie.

Vervolgens maken we een verzuimaanpak. Hierbij komen de visie en beleid tot uiting in de aanpak binnen de onderneming. Een ander belangrijk onderdeel voor het monitoren van verzuim binnen jouw organisatie zijn de verzuimcijfers. Deze dienen juist geregistreerd te worden. Op deze manier kan het verzuim van de medewerkers precies bijgehouden worden. Deze cijfers kunnen geïnterpreteerd worden om bij te houden welke medewerkers vaker afwezig zijn als andere zodat er een gesprek met deze medewerkers gevoerd kan worden. Daarnaast zijn deze cijfers ook belangrijk om te weten wat jouw totale verzuimpercentage is en om hierop bij te sturen.

Werkwijze de HR club

Bij de HR club vinden het belangrijk dat wij jouw bedrijf écht leren kennen. Wij zijn er van overtuigd dat we juist dan de beste match kunnen maken voor jouw bedrijf. Daarom komen wij bij jou op kantoor werken. Op deze manier leren we het DNA van het bedrijf écht kennen en kunnen we onze HR werkzaamheden daarop aanpassen. Daarnaast bepaal jij bij ons zelf voor welke diensten je ons wilt inzetten. Heb jij bijvoorbeeld iemand voor een specifieke dienst, zoals employer branding? Dan is dit geen enkel probleem. Echter kan het natuurlijk ook zijn dat je een HR professional nodig hebt die meer allround verschillende diensten gaat uitvoeren. Dit bespreken we allemaal met jou in een kennismakingsgesprek. Samen in een HR middag kijken we naar de hoeveelheid uur dat je ons kan gebruiken met de betreffende werkzaamheden en stemmen we dit samen met jou af.

Bij jou op kantoor
Jij bepaalt welke diensten
Jij bepaalt hoeveel uur

Onze HR-toppers

Ben jij benieuwd naar onze HR toppers? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen. Deze medewerker sluit ook aan bij een eventuele HR-middag zodat jullie direct kennis kunnen maken.

Op de hoogte blijven?