Assessment: Capaciteitentest

Om jouw werving & selectieproces te ondersteunen biedt  dit assessment de perfecte uitkomst. Twijfel je of jouw kandidaat het niveau van de functie aan kan?  Met deze capaciteitentest, zowel beschikbaar voor HBO en WO als voor MBO niveau, krijg je inzicht het niveau van jouw kandidaat of medewerker(s).

 

Wat is je werk- en denkniveau? Hoe goed kun je uit de voeten met taal, cijfers of ruimtelijke figuren? Krijg inzicht in jouw werk- en denkniveau met deze vragenlijst.

 

 • Test geschikt voor MBO 2,3 of 4
 • Test geschikt voor HBO en WO
 • Mogelijk in Nederlands en Engels

Waar kun je dit assessment voor inzetten?

 

 • Deze test kan je inzetten om de capaciteiten van een kandidaat te meten alvorens je diegene een aanbod doet. Of als een medewerker intern solliciteert op een hogere functie. Beschikt een kandidaat over het juiste denkniveau?

Hoe werkt dit assessment?

 

Wat voor uitkomst biedt het assessment?

De capaciteitentest test jouw cognitieve capaciteiten, zoals logisch redeneren en probleemoplossend vermogen. Tevens wordt je algemene niveau getest op het gebied van verbaal denken, cijfermatig denken en visueel denken.
Deze variant is gericht op functies op MBO-niveau.
Als uitkomst krijg je een beeld van je Algemene cognitieve capaciteiten op basis van de normgroep (MBO). Scoor je boven of onder gemiddeld? Daarnaast krijg je per onderdeel op een schaal van 1 tot 5 hoe je scoort (ver onder gemiddeld uiteenlopend tot ver boven gemiddeld).
Hoe is het assessment opgedeeld?
De test bestaat uit de volgende onderdelen: diagrammen, figuurreeksen, cijferreeksen en analogieën. Eerst volgt enkele oefenopgave per onderdeel. Het gaat om meerkeuzevragen, waar je uit vier antwoorden kan kiezen. Let op: je dient de antwoorden onder tijdsdruk in te vullen.
 • Onderdeel diagrammen bestaat uit 16 meerkeuzevragen
 • Onderdeel figuurreeksen bestaat uit 13 meerkeuzevragen
 • Onderdeel cijferreeksen bestaat uit 13 meerkeuzevragen
 • Capaciteitentest MBO niveau: duur 40 minuten
 • Capaciteitentest HBO & WO niveau: duur 90 minuten

Het HBO & WO niveau wordt ook gemeten aan de hand van verbale vaardigheden, dit is binnen het MBO niveau niet het geval.

 

Wat kost dit assessment?
Een assessment wordt altijd in combinatie met een consultant afgenomen. We raden het sterk aan om het resultaat van het assessment zo goed mogelijk te waarborgen. De consultant legt het assessment uit en voert een gesprek met de persoon die het assessment heeft afgenomen en kan passende adviezen geven om met de resultaten aan de slag te gaan.

 

Kostprijs assessment exclusief consultancy uren:
 • € 90,00 exclusief BTW.

Combineer dit assessment met

Ook is dit assessment te combineren met andere diensten en/of assessments. Daarbij bieden we ook pakketten aan waarin verschillende assessments worden samengevoegd tot een geheel. Klik hieronder voor meer informatie:

Waar moet ik rekening mee houden?

 • Het assessment is een momentopname is en vrij interpreteerbaar. Er kunnen hierdoor opvallendheden zijn en zaken waar medewerkers zich niet in kunnen vinden. Plan altijd een gesprek in na het assessment om de resultaten te bespreken.
 • Een kandidaat heeft het recht om ervoor te kiezen het assessment niet door te sturen naar de werkgever.

Interesse? Neem contact met ons op!

Heb je interesse in een of meerdere van onze assessments? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met onze accountmanager Roel via roel@dehrclub.nl of 0413-399566 om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je liever dat wij jou bellen? Vul dan onderstaande formulier in en wij nemen spoedig contact met je op!

 

Dit formulier wordt beschermd door reCaptcha (privacy en voorwaarden)

Op de hoogte blijven?