Vitaliteit & Duurzame inzetbaarheid

Fitte medewerkers zorgen voor een betere productiviteit en een lager ziekteverzuim. De begrippen “vitaliteit” en “duurzame inzetbaarheid” zijn sinds enkele jaren een trending onderwerp in het bedrijfsleven. Iedereen lijkt ermee bezig te zijn. Maar wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld en wat is er nu zo interessant aan? Onder vitaliteit valt energie, motivatie en veerkracht. Bij duurzame inzetbaarheid gaat het om gezondheid en het productief en energiek houden van medewerkers. Medewerkers zijn de motor van je organisatie. Wanneer je een stap extra voor hen zet, zul je dat terug zien in hogere bedrijfsresultaten, minder verloop, meer klanttevredenheid en zullen de verzuimkosten worden beperkt. Je zult dus zien dat de hele onderneming er op voor uit gaat wanneer je investeert in duurzame inzetbaarheid. Daarnaast zullen ook je medewerkers gelukkiger zijn en zowel fysiek als mentaal gezond blijven. Duurzame inzetbaarheid gaat nog een stap verder dan alleen zorgen dat medewerkers de mogelijkheid geboden wordt om vitaal en gezond te zijn. Het houdt ook in dat een medewerker niet per se zijn gehele werkende leven hetzelfde beroep zal blijven beoefenen, maar flexibel kan worden ingezet.

Combineer vitaliteit & duurzame inzetbaarheid met

Wanneer je investeert in duurzame inzetbaarheid wil jij als ondernemer ook graag weten wat het je nu oplevert. Wij kunnen voor jou dit voor jou middels een analyse in kaart brengen. Wij vergelijken hierbij historische gegevens, wanneer niet of nauwelijks geld uitgegeven wordt in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, met verwachtte gegevens, wanneer er wel geïnvesteerd wordt in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast analyseren we achteraf de werkelijke cijfers. Hierbij kun je denken aan verloopcijfers, productiviteit van een medewerker en kosten voor verzuim. Daarnaast kunnen we op basis van deze informatie een advies geven voor het verbeteren van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers.

Wij proberen ook altijd te kijken naar alternatieve mogelijkheden om personeel vitaler en duurzaam inzetbaar te maken. Zo werken we onder andere samen met: Inside Out Sports. Inside Out Sports combineert zorg en buiten sport. We werken samen aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid door het trainen van de vaardigheden die nodig zijn op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan omgaan met stress, aangeven van grenzen en voor jezelf opkomen.  Door psychomotorische therapie (PMT) en begeleiding te combineren met buiten sporten wordt zowel de fysieke als mentale gezondheid verbeterd!

https://www.insideoutsports.nl/

Vitaliteit & duurzame inzetbaarheid, hoe werkt dat?

Wat kun je hier nu aan doen als ondernemer en wat doen wij als HR Club? Ieder bedrijf is anders en samen met jou kunnen we kijken wat effectief is voor jouw bedrijf en werknemers. Over het algemeen richt het zich op vijf thema’s. De vijf thema’s zijn: betrokkenheid, gezondheid, ontwikkeling, organisatie en periodieke gesprekken omtrent functioneren. We zullen de diverse thema’s verder beschrijven:

  1. Betrokkenheid: Wanneer je als bedrijf eigen initiatief en zelfstandigheid in de medewerkers waardeert of zelfs stimuleert, zullen medewerkers met trots over hun werk praten. Daarnaast zullen ze zich ook betrokken voelen bij het bedrijf. Dit resulteert in positieve energie en ook zullen de medewerkers zich verantwoordelijk voelen over het behalen van de resultaten. Dit zorgt voor betere prestaties, minder ziekmeldingen en een betere sfeer.
  1. Gezondheid: Bezig zijn en investeren in gezondheid en vitaliteit zorgt voor veel voordelen. Het zorgt voor een betere productiviteit, lager verzuim, meer omzet en een beter imago. Wat zou je bijvoorbeeld kunnen doen? Denk aan het stimuleren van meer bewegen op kantoor, een gezonde catering of een bepaald vitaliteitsprogramma.

 

3. Ontwikkeling: Als bedrijf is het verstandig om in de ontwikkeling en opleiding van medewerkers te investeren. Dit zorgt er voor dat je ze flexibeler in kan zetten en ook dat zij steeds waardevoller zijn voor het bedrijf. Ook blijf je als bedrijf altijd up to date en kun je daar direct wat mee doen.

4. Organisatie: Wanneer de organisatie binnen een bedrijf niet goed geregeld is, zorgt dit voor onnodige stress. Denk hierbij aan onnodig papierwerk, dubbel werk en rommelige communicatie. Een goede organisatie zorgt voor werkplezier.

5. Periodieke gesprekken omtrent functioneren: Het is goed om met medewerkers op terugkerende basis gesprekken te voeren over duurzame inzetbaarheid. Hierdoor blijft de medewerker goed functioneren. Hierin bespreek je de ontwikkeling, gezondheid en loopbaan van de medewerkers.

Ben je overtuigd van het belang van duurzame inzetbaarheid en wil je investeren in de gezondheid en vitaliteit van je werknemers? Neem dan contact op met de HR club. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Werkwijze de HR club

Bij de HR club vinden het belangrijk dat wij jouw bedrijf écht leren kennen. Wij zijn er van overtuigd dat we juist dan de beste match kunnen maken voor jouw bedrijf. Daarom komen wij bij jou op kantoor werken. Op deze manier leren we het DNA van het bedrijf écht kennen en kunnen we onze HR werkzaamheden daarop aanpassen. Daarnaast bepaal jij bij ons zelf voor welke diensten je ons wilt inzetten. Heb jij bijvoorbeeld iemand voor een specifieke dienst, zoals employer branding? Dan is dit geen enkel probleem. Echter kan het natuurlijk ook zijn dat je een HR professional nodig hebt die meer allround verschillende diensten gaat uitvoeren. Dit bespreken we allemaal met jou in een kennismakingsgesprek. Samen in een HR middag kijken we naar de hoeveelheid uur dat je ons kan gebruiken met de betreffende werkzaamheden en stemmen we dit samen met jou af.

Bij jou op kantoor
Jij bepaalt welke diensten
Jij bepaalt hoeveel uur

Onze HR-toppers

Ben jij benieuwd naar onze HR toppers? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen. Deze medewerker sluit ook aan bij een eventuele HR-middag zodat jullie direct kennis kunnen maken.

Op de hoogte blijven?