Employer branding

Employer branding, in het Nederlands ook wel het werkgeversmerk genoemd. Wat houdt employer branding nu eigenlijk in? Het is simpel gezegd dat wat je uitstraalt als werkgever naar jouw huidige en potentiële werknemers. Waarom is een employer brand nu zo belangrijk voor jou bedrijf? Het maakt je onderscheidend en interessant als bedrijf voor werknemers. Een sterk employer brand zorgt er voor dat je niet alleen meer maar ook de juiste werknemers binnenhaalt. Uit onderzoek blijkt dat er een sterk verband is tussen een sterk employer brand en het succes van een onderneming. Hoe zet jij jezelf neer als de meest aantrekkelijke werkgever? Hoe houdt je je personeel blij en tevreden? Dit zijn allemaal vragen die hierbij komen kijken. Doordat je personeel écht bij jouw bedrijf past zie je dat de motivatie hoog is. Wie wilt nu geen gemotiveerde medewerkers?

Combineer employer branding met

Ook bij het vinden van nieuw personeel is een sterk employer brand steeds crucialer. Met enkel wachten tot iemand op je vacature in gaat, kom je er vaak niet meer in deze arbeidsmarkt. Daarnaast vind je ook sneller de juiste medewerker die echt bij jou bedrijf past. Doordat de normen en waarden als werkgever meteen duidelijk worden, weet een sollicitant meteen of dit bij zijn of haar waarden en normen past. Dit voorkomt een mismatch en onnodige kosten. Daarnaast zorg je er met een aantrekkelijk werkgeversmerk voor dat je boven jouw concurrenten op het gebied van medewerkers uitspringt. De voordelen van een sterk employer brand zijn: betere en passende kandidaten, minder verloop in bestaand en goed personeel en het is een goed middel om talent aan te trekken. Je kan het daardoor goed combineren binnen jouw recruitment, door onze professionals jouw employer brand daar meteen in mee te nemen. Daarnaast kunnen onze HR-consultant je ook goed adviseren over de interne implementatie binnen jouw bedrijf. Daarnaast is het ook goed te combineren met HR-analytics, waarin we bijvoorbeeld kunnen gaan meten hoe veel jouw employer brand daadwerkelijk oplevert!

Employer branding, hoe werkt dat?

Hoe bouw je nu een sterk werkgeversmerk op? Daar helpen wij bij! Samen met jou starten we een project op om allereerst te onderzoeken wat jouw werkgeversmerk momenteel is. Daarna helpen we jou met het implementeren van dit werkgeversmerk. Het hele proces bestaat uit vijf stappen, deze vind je aan de rechterkant.

Vaak zien we een verschil tussen het gewenste en het daadwerkelijke werkgeversmerk. Het is van belang om deze zo veel mogelijk in lijn met elkaar te brengen. Onze HR-professionals weten precies welke stappen er ondernomen kunnen worden, zowel intern als extern. Samen maken zij met jou een plan om mogelijke verschillen aan te pakken en verbeteringen en oplossingen te bedenken.

  1. We achterhalen je werkgeversmerk.
  2. Het gewenste werkgeversmerk bepalen.
  3. Employer value proposition (EVP) bepalen: dit kan je eigenlijk zien als de unieke punten van jouw werkgeversmerk, die jou als werkgever bijzonder maken.
  4. Implementeren van jouw werkgeversmerk, zowel intern als extern.
  5. Monitoren van het werkgeversmerk.

Natuurlijk kunnen wij ook op een later moment inspringen. Heb jij bijvoorbeeld al een werkgeversmerk? Dan kunnen wij bijvoorbeeld helpen bij het adviseren en uitvoeren van de implementatie. Heb jij een vraag over de stappen of wil je er graag meer over weten? Neem dan zeker contact op!

Werkwijze de HR club

Bij de HR club vinden het belangrijk dat wij jouw bedrijf écht leren kennen. Wij zijn er van overtuigd dat we juist dan de beste match kunnen maken voor jouw bedrijf. Daarom komen wij bij jou op kantoor werken. Op deze manier leren we het DNA van het bedrijf écht kennen en kunnen we onze HR werkzaamheden daarop aanpassen. Daarnaast bepaal jij bij ons zelf voor welke diensten je ons wilt inzetten. Heb jij bijvoorbeeld iemand voor een specifieke dienst, zoals employer branding? Dan is dit geen enkel probleem. Echter kan het natuurlijk ook zijn dat je een HR professional nodig hebt die meer allround verschillende diensten gaat uitvoeren. Dit bespreken we allemaal met jou in een kennismakingsgesprek. Samen in een HR middag kijken we naar de hoeveelheid uur dat je ons kan gebruiken met de betreffende werkzaamheden en stemmen we dit samen met jou af.

Bij jou op kantoor
Jij bepaalt welke diensten
Jij bepaalt hoeveel uur

Onze HR-toppers

Ben jij benieuwd naar onze HR toppers? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen. Deze medewerker sluit ook aan bij een eventuele HR-middag zodat jullie direct kennis kunnen maken.

Op de hoogte blijven?