Vertrouwenspersoon

Bedrijven zijn verplicht om een veilige werkomgeving te bieden aan medewerkers vanuit de Arbowet. Het kan voorkomen dat medewerkers geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag. Hierbij kun je denken aan pesten, agressie, seksuele intimidatie en discriminatie. Daarnaast kan het ook voorkomen dat een medewerker zich bij sommige zaken niet comfortabel voelt. Wanneer deze gebeurtenissen voorkomen is het fijn als een medewerker bij iemand terecht kan. Een vertrouwens persoon kan met de medewerker deze gebeurtenissen bespreken en een luisterend oor bieden. Een extern vertrouwens persoon is onafhankelijk en objectief. Voor een medewerker is het daarom erg prettig om zijn of haar verhaal te doen bij een extern vertrouwenspersoon. Hierdoor weten medewerkers dat ze vrijuit kunnen spreken en dat wat zij zeggen geen impact heeft op het functioneren binnen de onderneming.

Combineer een Vertrouwenspersoon met

Heb je ook buitenlandse medewerkers in dienst? Wanneer je ook met arbeidsmigranten of expats werkt en je wilt graag dat deze bij jou blijven werken, is het fijn om een vertrouwenspersoon/coach te hebben. Vaak zijn er cultuurverschillen met het land waar zij vandaan komen en met Nederland. Het is dan fijn dat er voor deze personen iemand is om hierin uitleg te geven en dat er iemand voor hen klaar staat. Daarnaast is een vertrouwenspersoon ook goed te combineren met andere diensten.

Stel onze professional is elke vrijdag bij jullie op locatie, dan kunnen jouw medewerkers naar wens een afspraak inplannen. Echter wanneer niemand een gesprek heeft aangevraagd, is dit ook geen enkel probleem. Onze professional kan dan gewoon andere HR zaken oppakken. Hierdoor wordt de vrijblijvendheid voor jouw medewerkers nog groter, maar zal er ook nooit waardevolle tijd verloren gaan.

Een vertrouwenspersoon, hoe werkt dat?

Wij zorgen ervoor dat er een open gesprek kan plaatsvinden en de medewerkers zich op hun gemak voelen. Door de vertrouwenspersoon kan er een veiligere en integere werkomgeving worden gecreëerd. Hierdoor:

  • Kunnen problemen d.m.v. begeleiding van de vertrouwenspersoon uitgesproken worden;
  • Problemen eerder ontdekt worden;
  • Voelen medewerkers zich fijner op het werk;
  • Voelen medewerkers zich veiliger op het werk;
  • Is er een sparringpartner voor de medewerker.

En ga zo maar door. Jij kunt zelf bepalen waar behoefte aan is.

Door onze professionals te trainen leren zij gesprekstechnieken die zij kunnen toepassen in gesprekken. Hierdoor weten ze een luisterend oor te bieden aan de medewerkers en daarbij ruimte te geven aan emotie. Wanneer er een probleem is kijken onze professionals samen met jouw medewerker naar mogelijke oplossingen en bedenken hier een plan voor. Hier kan de vertrouwenspersoon in begeleiden tijdens het oplossen van een probleem.

Werkwijze de HR club

Bij de HR club vinden het belangrijk dat wij jouw bedrijf écht leren kennen. Wij zijn er van overtuigd dat we juist dan de beste match kunnen maken voor jouw bedrijf. Daarom komen wij bij jou op kantoor werken. Op deze manier leren we het DNA van het bedrijf écht kennen en kunnen we onze HR werkzaamheden daarop aanpassen. Daarnaast bepaal jij bij ons zelf voor welke diensten je ons wilt inzetten. Heb jij bijvoorbeeld iemand voor een specifieke dienst, zoals employer branding? Dan is dit geen enkel probleem. Echter kan het natuurlijk ook zijn dat je een HR professional nodig hebt die meer allround verschillende diensten gaat uitvoeren. Dit bespreken we allemaal met jou in een kennismakingsgesprek. Samen in een HR middag kijken we naar de hoeveelheid uur dat je ons kan gebruiken met de betreffende werkzaamheden en stemmen we dit samen met jou af.

Bij jou op kantoor
Jij bepaalt welke diensten
Jij bepaalt hoeveel uur

Onze HR-toppers

Ben jij benieuwd naar onze HR toppers? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen. Deze medewerker sluit ook aan bij een eventuele HR-middag zodat jullie direct kennis kunnen maken.

Op de hoogte blijven?