Ontmoet Iris

HR Consultant & Employer branding specialist

Iris is in december 2022 gestart als medior HR Consultant binnen de HR club. Met haar sales-achtergrond en passie voor het HR-vak maakt zij de perfecte match met onze club.   

Ier oftewel Iris heeft de opleiding HBO business innovatie afgerond en is nu haar kennis nog verder aan het uitbreiden met een deeltijd opleiding HRM management op het HBO. Haar vader heeft een eigen HR, ZZP-onderneming gehad waardoor ze veel kennis vanuit huis heeft meegekregen. We kunnen wel zeggen dat het haar met de paplepel is ingegoten waarom HR belangrijk is en wat het precies inhoud. Iris heeft gewerkt via een gedetacheerde werkgever en hierdoor heeft ze ervaring opgebouwd met vragen omtrent cao, verzuim, salaris loonstroken, in- en uitdiensttredingen en arbeidscontracten.  

Binnen de HR club is Iris HR consultant en wordt ze bij klanten ingezet voor een HR rol. Ze pakt alles aan wat er op haar pad komt, zoals door- en uitstroom, verzuim, burn-out, re-integreren, arbeidsrecht en algemene vraagstukken omtrent verlof, verzuim en specifieke regelingen. Arbo en verzuim (en eigenlijk alles wat met re-integratie te maken heeft) vindt ze het meest interessant om zich in te verdiepen. ‘’Je helpt namelijk mensen die niet weten wat ze moeten doen; wat hun rechten en plichten zijn. Deze mensen zitten in een put en wat is hun kans om te re-integreren en hoe zorg je ervoor dat hun werknemer terug kan komen in het werk en zo niet wat je dan kan doen, daarbij komt kijken dat deze onderwerpen erg actueel zijn’’.  

Iris is een paar uur in de week bezig voor de HR club intern, zoals met het opstellen van branding cv’s en is ze onderdeel van het salesteam, waarbij ze toffe opdrachten binnen te halen die aansluiten bij de ambities van haar collega’s. Dit biedt flexibiliteit en dat maakt het volgens haar zo leuk om voor de HR club te werken. Daarbij is het consultancy zegt ze; dat een opdracht afloopt en dat je dan weer met een andere opdracht aan de slag kan gaan ook erg verfrissend.  

In het verleden heeft Iris groepslessen gegeven in bodypump en dit is nog steeds iets wat ze graag doet. Wanneer ze niet aan het werk is pakt ze het liefste een terrasje met vriendinnen, daarbij mag haar favoriete drankje (rosé met ijs) niet ontbreken! Over tien jaar zou Iris graag een gezin willen hebben, als het haar gegund is natuurlijk. Daarnaast zou ze meer van de wereld gezien willen hebben en op werkgebied zou ze graag in functie als HR business-partner willen werken.