Ontmoet Iris

HR Consultant & Employer Branding Specialist

Iris is in december 2022 gestart als medior HR Consultant binnen de HR club. Met haar sales-achtergrond en passie voor het HR-vak maakt zij de perfecte match met onze club.   

Ier oftewel Iris heeft de opleiding HBO Business Innovatie afgerond en is nu haar kennis nog verder aan het uitbreiden met een deeltijd HBO opleiding HR Management. Haar vader heeft een eigen HR onderneming gehad waardoor ze veel kennis vanuit huis heeft meegekregen. We kunnen wel zeggen dat het haar met de paplepel is ingegoten waarom HR belangrijk is en wat het precies inhoud. Iris heeft gewerkt voor een werkgever die actief is in de detacheerbranche. Hierdoor heeft ze kennis opgebouwd omtrent cao’s, verzuim, loonstroken, in- en uitdiensttredingen, arbeidscontracten, personeel mutaties en alles wat bij het detacheren van mensen komt kijken.  

Binnen de HR club is Iris HR Consultant en wordt ze bij klanten ingezet voor een HR rol. Ze pakt alles aan wat er op haar pad komt, zoals in-, door- en uitstroom, verzuim, re-integreren, arbeidsrecht en algemene HR vraagstukken en casussen. Het HR thema arbo & verzuim vindt ze het meest interessant. ‘’Je helpt mensen die niet weten wat ze moeten doen en wat hun rechten en plichten zijn”. Iris kijkt altijd hoe deze mensen geholpen kunnen worden en wat de aanleiding is geweest. Kortom dient verzuimbeleid in Iris haar visie meer preventief als curatief gericht te zijn.

Iris is een paar uur per week bezig voor de HR club intern, zoals met het opstellen van branding cv’s en is ze onderdeel van het salesteam, waarbij ze toffe opdrachten binnenhaalt die aansluiten bij de ambities van haar collega’s als haar eigen ambitie. Deze afwisseling met de consultancy biedt flexibiliteit. Dat maakt het volgens haar zo leuk om voor de HR club te werken. Consultancy biedt haar het verfrissend element om op meerdere HR vlakken kennis op te doen en te leren van meerdere HR omgevingen.

In het verleden heeft Iris groepslessen gegeven in bodypump en dit is nog steeds iets wat ze graag doet. Wanneer ze niet aan het werk is pakt ze het liefste een terrasje met vriendinnen, daarbij mag haar favoriete drankje (rosé met ijs) niet ontbreken! Over tien jaar zou Iris graag een gezin willen hebben. Daarnaast zou ze meer van de wereld gezien willen hebben en op werkgebied zou ze graag in functie als HR Business Partner willen werken.