Verzuimbeleid voor jouw bedrijf

Wat is verzuim?

Verzuim verwijst naar een situatie waarin een werknemer niet op het werk verschijnt vanwege ziekte, blessure of andere persoonlijke redenen. Onder verzuim vallen verschillende soorten verzuim, die ook weer allerlei verschillende oorzaken kunnen hebben. Wij van de HR club kunnen jouw bedrijf helpen bij het maken van een verzuimbeleid, om ervoor te zorgen dat de verzuimgraad binnen jouw bedrijf daalt en je bijvoorbeeld minder kosten hebt. Nu al overtuigd of wil je meer informatie? Neem dan direct contact met ons op!

Wat doet de HR club?

De HR club ondersteunt andere bedrijven op het gehele gebied van HR. Onze medewerkers komen bij jou op kantoor zodat ze het bedrijf en de mensen die er werken écht leren kennen. Hierdoor voelen onze consultants als collega’s binnen jouw bedrijf. Daarnaast is onze werkwijze erg flexibel. Je kiest zelf welke van onze diensten je gebruik wil maken en hoeveel uur je hier een HR professional in wil schakelen. Jij bepaalt, wij ontzorgen!

Binnen de HR club geloven wij dat gezondheid, verbinding & trots essentiële onderdelen zijn voor een gelukkig leven. De HR club doet er alles aan om samen geluk te creëren op het gebied van HR binnen jouw organisatie. Onze slogan is niet voor niets ”creating happiness together”.

 

Soorten verzuim

Er zijn verschillende soorten verzuim.

  • Kortdurend verzuim: Kortdurend verzuim betreft afwezigheid die meestal minder dan een week duurt. Het gaat vaak om acute gezondheidsproblemen zoals griep, verkoudheid of een blessure.
  • Langdurig verzuim: Langdurig verzuim verwijst naar afwezigheid die langer dan zes weken duurt. Dit kan te maken hebben met ernstige gezondheidsproblemen, herstel na een operatie, of een psychische problemen zoals een burn-out.
  • Frequent verzuim: Frequent verzuim is het regelmatig en herhaaldelijk afwezig zijn voor korte periodes. Dit kan een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen of ontevredenheid op de werkvloer.
  • Incidenteel verzuim: Incidenteel verzuim treedt op zonder duidelijk patroon en kan verschillende oorzaken hebben, zoals onverwachte familieomstandigheden of acute ziektes.

Gevolgen van verzuim

  • Kosten voor jouw bedrijf: Verzuim brengt directe kosten met zich mee, zoals loondoorbetaling bij ziekte, en indirecte kosten zoals verminderde productiviteit en de noodzaak om vervangend personeel in te huren.
  • Verminderde productiviteit: De afwezigheid van medewerkers kan leiden tot vertragingen in projecten, een hogere werkdruk voor aanwezige medewerkers en verminderde efficiëntie.
  • Moraal en tevredenheid: Frequent en langdurig verzuim kan de moraal van het team negatief beïnvloeden en leiden tot lagere medewerkerstevredenheid en hogere turnover.

Wat doen wij voor jouw bedrijf tegen verzuim?

Wij helpen jouw bedrijf een duidelijke visie op verzuim te ontwikkelen en implementeren een verzuimbeleid gebaseerd op deze visie. Onze aanpak omvat preventieve maatregelen, monitoring van verzuimcijfers en gerichte interventies. We registreren en analyseren verzuimdata om patronen te identificeren en actie te ondernemen, wat resulteert in een lagere verzuimgraad en een gezondere werkomgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek.

Onze HR consultants

Ben jij benieuwd wie onze HR consultants zijn? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook ieder specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen.