Het uitbesteden van de salarisadministratie

Salarisadministratie uitbesteden

Het uitbesteden van de salarisadministratie kan verschillende voordelen hebben, zoals het besparen van tijd en het verminderen van administratieve lasten. Wij van de HR club kunnen jou als bedrijf ondersteunen op het gebied van salarisadministratie, en zorgen ervoor dat de salarisadministratie altijd van de juiste kwaliteit , zonder fouten én up-to-date is. Onze salarisadministrateuren zorgen ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over salarisstroken, loon journaalposten, belastingaangiftes en alles wat bij de uitbetaling van de salarissen komt kijken. Heb je behoefte aan één van onze salarisadministrateuren of wil je graag meer weten neem dan vooral contact met ons op!

Wat doet de HR club?

De HR club ondersteunt andere bedrijven op het gehele gebied van HR. Onze medewerkers komen bij jou op kantoor zodat ze het bedrijf en de mensen die er werken écht leren kennen. Hierdoor voelen onze consultants als collega’s binnen jouw bedrijf. Daarnaast is onze werkwijze erg flexibel. Je kiest zelf welke van onze diensten je gebruik wil maken en hoeveel uur je hier een HR professional in wil schakelen. Jij bepaalt, wij ontzorgen!

Binnen de HR club geloven wij dat gezondheid, verbinding & trots essentiële onderdelen zijn voor een gelukkig leven. De HR club doet er alles aan om samen geluk te creëren op het gebied van HR binnen jouw organisatie. Onze slogan is niet voor niets ”creating happiness together”.

 

Voordelen van de salarisadministratie uitbesteden

Het uitbesteden van de salarisadministratie heeft verschillende voordelen.

  • Tijdsbesparing: Het verwerken van salarissen kan een tijdrovend proces zijn, vooral voor bedrijven met een groot aantal werknemers of complexe salarisstructuren. Door salarisadministratie uit te besteden kan jouw bedrijf kostbare tijd besparen die anders zou worden besteed aan het handmatig verwerken van salarisgegevens;
  • Administratieve lasten verminderen: Salarisadministratie omvat veel administratieve taken, zoals het bijhouden van werktijden, het berekenen van belastingen en inhoudingen, en het opstellen van loonstrookjes. Door salarisadministratie uit te besteden, kan jouw bedrijf hun interne administratieve lasten verminderen en zich richten op jouw kernactiviteiten;
  • Nauwkeurigheid: Onze salarisadministrateuren beschikken over de nodige expertise en middelen om salarissen nauwkeurig te verwerken en te zorgen dat ze voldoen aan alle relevantie wet- en regelgeving. Dit minimaliseert het risico op fouten en helpt boetes en sancties te voorkomen die kunnen voortkomen uit het niet naleven van deze wet- en regelgeving;
  • Toegang tot expertise: Door samen te werken met één van onze salarisadministrateuren krijgt jouw bedrijf toegang tot deskundige professionals met diepgaande kennis van salarisadministratie, belastingwetgeving en arbeidsvoorwaarden. Dit kan helpen bij het oplossen van complexe salaris gerelateerde vraagstukken en het bieden van deskundig advies;
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit: Het uitbesteden van salarisadministratie biedt jouw bedrijf de mogelijkheid om jou salarisverwerking te schalen op basis van jouw behoeften. Of het nu gaat om het toevoegen van nieuwe werknemers, het aanpassen van salarisstructuren of het uitbreiden naar nieuwe markten, onze salarisadministrateuren bieden flexibiliteit om aan deze veranderingen te voldoen.

Salarisadministratie, hoe werkt dat?

De salarisadministratie is een taak die maandelijks terug komt en vaak veel tijd- en denkstof vraagt. Ideaal dus om hier een professional van de HR club voor in te schakelen. Het doen van de salarisadministratie bestaat uit vier belangrijke onderdelen, deze vind je hieronder.

Wij ondersteunen op al deze vier onderdelen. Welk deel je wilt uitbesteden aan de HR club, laten we aan jou over. Dit kan helemaal naar wens ingericht worden.

  1. Bepalen van het nettobedrag dat de medewerkers moeten ontvangen;
  2. Bepalen hoeveel loonheffing betaald moet worden aan de belastingdienst;
  3. Iedereen het loonstrookje sturen;
  4. Het op tijd doen van de loonaangifte en uitbetalen van het juiste bedrag.

Ondertussen passen wij continu de wet- en regelgeving toe.

Onze HR consultants

Ben jij benieuwd wie onze HR consultants zijn? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook ieder specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen.