Ontmoet Suusje

Eigenaresse van de HR club

Suusje is eigenaresse van De HR club en verantwoordelijk voor HR en marketing. Ben jij benieuwd hoe ze hier terecht is gekomen? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Toen Suusje op de middelbare school zat had ze als droom op psycholoog in de jeugdgevangenis te worden. HBO toegepaste psychologie was daardoor de vervolgstudie die ze heeft gekozen. Echter tijdens deze studie begon haar ondernemersbloed (beide ouders ondernemer) te kriebelen en hierdoor is ze na het afronden van haar HBO bachelor ook nog een WO bedrijfskunde bachelor gaan volgen. Deze heeft ze ook afgerond en daarna nog haar master strategisch management afgerond. Qua werkervaring heeft ze eerst gewerkt als recruiter en daarna als marketingconsultant. 

Tijdens haar studies heeft Suusje wel een minor HR voor managers gevolgd en wat HR vakken gevolgd. Om toch te blijven en ontwikkelen en mee te kunnen praten met de rest van de medewerkers volgt ze op het moment nog een opleiding HR. Daarna is ze wel even uitgeleerd denken wij, want het combineren van de studie en ondernemen gaat niet elke week even goed ;). 

Suusje heeft samen met Lincy de HR club opgericht, ze zagen namelijk een gat in de markt. De HR bij veel bedrijven was niet optimaal georganiseerd en hierdoor zagen zij de kans om hier hun steentje aan bij te dragen. Juist in de huidige arbeidsmarkt, waarbij personeel erg belangrijk is. De combinatie psychologie en bedrijfskunde vindt Suusje het allerleukst en dit komt ook erg terug in het HR vak. Een van de leukste dingen aan haar werk vindt ze dan ook de bila’s met medewerkers. Een bila is een maandelijks eenopeen gesprek met een medewerker waarin je bespreekt hoe het met iemand persoonlijk gaat. Op deze manier leer je elkaar nog beter te kennen en blijft Suusje ook op de hoogte van de mentale gesteldheid en werk-privé balans van de medewerkers. Zoals eigen zeggen kan ze dan weer even op de ”psycholoog stoel” gaan zitten. 

Als je Suusje vraagt wat ze het allerleukste vinden aan de HR club, dan is dat stipt op een het hechte team. Het maakt haar trots wanneer medewerkers zeggen dat ze weer uitkijken naar de kantoor dag en dat dit ze zo veel energie geeft. Een groot compliment voor het hele team. Daarnaast worden er ook vaak uitjes georganiseerd, waarbij iedereen één voor één mag kiezen wat we gaan doen. Dit draagt natuurlijk extra bij aan de bonding met collega’s. 

Suusje zit niet graag stil, want dit voelt voor haar als tijdverspilling. Ze is naar eigen zeggen verslaafd aan uiteten gaan, maar zelf koken vindt ze ook erg leuk om te doen. Toen we Suusje vroegen een persoonlijk item mee te nemen, was het voor haar dan ook snel duidelijk om voor een kookboek te kiezen. Verder geniet ze van leuke dingen te doen met haar vriendinnen en te paddelen, tennissen en hockeyen. Je kunt Suusje altijd wakker maken voor goed nieuws; als er bijvoorbeeld een klant is gevallen of een nieuwe medewerker ‘’ja’’ heeft gezegd. Daarnaast mag je haar ook wakker maken om op vakantie te gaan of een tripje ergens naartoe.  

In de toekomst zou Suusje graag nog willen uitbreiden met de HR club en over tien jaar heeft ze hopelijk samen met haar vriend twee of drie leuke kindjes. Daar komt bij kijken dat iedereen nog zo gezond is en dat ze nog net zo gelukkig is als nu.