Ontmoet Ruud

Medior HR Consultant

Ruud is sinds augustus 2022 in dienst bij de HR club in die functie van medior HR Consultant. Hij was destijds de tweede medewerker die startte binnen de organisatie.  

Ruud heeft vanwege een surprise gedicht de bijnaam Rudy Grapefruty gekregen. Hij heeft de HBO-opleiding Human Resource Management op Fontys afgerond en daarbij de minor talent coaching succesvol afgerond. Tijdens een bezoek aan de opleiding kwam Ruud in het lokaal bij een les arbeidspsychologie waarbij het ging over wat mensen motiveert tijdens werk, hoe talent en drive motiveert en hoe dit bijdraagt aan prestaties. Hij vond dit direct heel interessant vooral omdat je mensen mag helpen om de beste klik met hun werk te vinden, en dit is de reden waarom Ruud voor HR heeft gekozen.

Ruud heeft al het een en ander aan ervaring opgebouwd binnen het HR-vak, zo heeft hij stage-ervaring opgedaan als arbeidscoach en HR-medewerker bij vluchtelingenwerk Nederland tijdens de vluchtelingencrisis. Tijdens zijn minor heeft hij stagegelopen bij Fontys als paramedische hogeschool loopbaancoach. Vanuit daar is hij als HR-generalist gaan werken bij een accountantskantoor en hier waren zijn werkzaamheden heel operationeel. Na drie jaar hier gewerkt te hebben, is Ruud begonnen bij de HR club. 

Binnen de HR club is Ruud medior HR-consultant en houdt hij zich bezig met alle facetten van HR, afhankelijk van de opdracht en de wens van de klant. Het leukste aan zijn werk vindt hij dat je écht iets toe te voegen hebt doormiddel van onderzoek te doen bij een klant en daar dan echt iets neer mogen zetten. Bijvoorbeeld het opbouwen van nieuwe HR-systemen, medewerkerstevredenheid of het maken van een plan maken waar de klant echt iets aan heeft. Door het jonge team dat wil leren door middel van dingen te doen, is het zo leuk om bij de HR club te werken. Het is informeel, er zijn korte lijntjes en iedereen werkt naar hetzelfde doel toe.  

Als Ruud niet aan het werk is creëert hij het liefst iets met zijn handen; miniaturen, zelf een verhaal schrijven of 3D printen. Over tien jaar ziet Ruud zich vier dagen in de week werken in een HR-management rol of juist in een specialisme, bijvoorbeeld verzuim. Ook zou het hem niet verbazen als hij nog steeds in consultancy zit.