Ontmoet Ruud

Medior HR Consultant

Ruud is sinds augustus 2022 in dienst bij de HR club in de functie van Medior HR Consultant. Hij was destijds de tweede medewerker die ons jonge team kwam versterken.

In 2018 heeft Ruud de hbo-opleiding Human Resource Management aan de Fontys Hogescholen afgerond. Bij zijn eerste bezoek aan de opleiding HRM was Ruud gelijk verkocht. Hij ontdekte een passie voor arbeidspsychologie en een diepe interesse voor innoveren. Voor Ruud is er niets leuker dan mensen in hun kracht zetten. Daar krijgt iedereen energie van!

Tijdens zijn opleiding merkte Ruud al vroeg dat hij behoefte had aan meer uitdaging. In zijn tweede leerjaar sloot hij zich daarom aan bij het High Potential programma. Ruud liep zijn eerste stage bij Vluchtelingenwerk Nederland als HR Medewerker en arbeidsparticipatiecoach. Hier heeft hij o.a. een trainingsplatform ontwikkeld voor startende arbeidsparticipatiecoaches.

Voor zijn minor ‘Participatie & Talent Coaching’ liep Ruud stage als Decaan op het Carolus Borromeus College. Hier ontdekte hij een talent voor presenteren, onderwijzen en adviseren. In zijn afstudeerstage bouwde Ruud hier verder op door als studieloopbaanbegeleider aan De Fontys Paramedische Hogeschool. Hier deed hij o.a. onderzoek naar talentmanagement in het onderwijs en de impact van talentcoaching.

Na zijn afstuderen is Ruud als HR Adviseur begonnen bij Govers Accountants & Adviseurs. Hier ontfermde hij zich over alle facetten van het HR-vakgebied. Van de meest operationele werkzaamheden tot meedenken op tactisch en strategisch niveau. Na drie jaar te hebben gegroeid in deze allround functie, voelde Ruud de roep van de externe HR dienstverlening. Binnen de kortste keren was de klik gemaakt en ging Ruud van start bij de HR club.

Binnen de HR club is Ruud Medior HR Business Partner en HR consultant, wat betekent dat hij zowel meedenkt over de ontwikkeling van de organisatie en dat hij zich inzet voor verschillende opdrachten bij klanten. Voor hem is het benaderen van vraagstukken vanuit een nieuwe invalshoek wat het werk zo onwijs leuk maakt. “Vaak leidt een verse blik tot nieuwe creatieve oplossingen. Daar is men enorm mee geholpen”.

Voor Ruud zijn de geweldige teamleden die het werk bij de HR club zo leuk maken. “We hebben een gedreven team van young professionals die stuk voor stuk van aanpakken houden. We gedijen allemaal onder de korte lijntjes en de vele kansen om van elkaar te leren”.

Wanneer Ruud niet bezig is met HR, werkt hij graag met zijn handen. Van klussen en sleutelen, tot knutselen en 3D printen. Over tien jaar ziet Ruud zich vier dagen in de week werken als Senior HR Adviseur in de consultancy met een specialisme in arbo & verzuim.