Ontmoet Natatcha

Medior HR Consultant

Natatcha is sinds juni 2023 werkzaam bij de HR club onder de functie Medior HR Consultant.

Haar naam wordt op verschillende manieren afgekort, zoals Natat, Natatch, Nat, Tatcha en nog veel meer. Zij heeft de opleiding Human Resource Management gevolgd aan de Fontys in Tilburg. Gedurende deze studie heeft ze al veel HR ervaring opgebouwd. In het tweede jaar bood Fontys namelijk een praktijkgerichte leerroute aan; Het Praktijkatelier. Natatcha heeft voor deze leerroute gekozen waarbijhet (zelfstandig) opzetten, begeleiden en uitvoeren van diverse HR projecten voor opdrachtgevers centraal stond. Tijdens haar stage bij de Diamantgroep in het derde leerjaar heeft ze ervaring opgedaan met de Wet Verbetering Poortwachter en de Participatiewet. Als stagiair op de P&O afdeling van Productie werkte zij met een doelgroep die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Als afstudeerstage heeft Natatcha stagegelopen bij The Rent Company. Gedurende deze stage heeft ze zichzelf onmisbaar gemaakt in het team. Zij bleef daarom werken bij dit bedrijf en is doorgegroeid naar de functie HR Adviseur. Nu is deze topper werkzaam bij de HR club.

Maar waarom de keuze voor HR? Natatcha wilde graag iets doen met mensen maar ook iets in de zakenwereld, daarnaast sprak het sociale werkveld haar erg aan maar vond zij social work of psychologie te ingrijpend. HR bleek de perfecte middelweg!. Als Medior HR Consultant binnen de HR club houdt ze zich bij verschillende klanten onder andere bezig met administratieve werkzaamheden, medewerkerstevredenheid, werving en selectie, personeelshandboek, de beoordeling- en ontwikkelingscycli opzetten en het begeleiden daarvan. Producten en diensten ontwikkelen en implementeren is één van de favoriete werkzaamheden van Natatcha. Je kunt dan creatieve oplossingen bedenken en daar helpt de out of the box mentaliteit van Natatcha wel bij. Daarnaast haalt zij energie uit mensen prikkelen, activeren en coachen.

Natatcha heeft voor de HR club gekozen omdat er voldoende vrijheid is om mee te denken over de verdere ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast bestaat het uit een jong team en komt de visie van haar collega’s overheen met haar eigen visie. Ook kan je binnen de HR club in een korte tijd veel verschil maken. Natatcha staat altijd open om een potje te kletsen, maar dan wel met inhoud. Ook staat ze altijd klaar om ergens over mee te denken en je kunt erop rekenen dat je altijd een eerlijk maar ook respectvolantwoord krijgt.

Toen Natatcha klein was wilde ze graag kapster worden, maar dit mocht niet van haar moeder. Haar moeder vond haar daar‘te slim’ voor en zei dat ze dat altijd nog als hobby kon doen. Hoewel Natatcha het daar niet mee eens was, bedacht ze dat ze dan maar advocaat zou worden. Uiteindelijk bleek dat qua schoolcarrière niet passend maar nu kan zij in het HR werkveld haar interesse in (arbeids)rechten, discussiëren en belangen overwegen en behartigen bij elkaar brengen. Natatcha kan je s ’nachts wakker maken voor een kabritu stoba; een geitenvleesstoofpot geserveerd met funchi (polenta), een echt Antilliaans gerecht! Koken en lekker eten doet zij dan ook het liefste als ze niet aan het werk is. Ze houdt ook van creatief bezig zijn zoals zingen, toneel spelen en het schrijven van muziek, verhalen en gedichtjes.

Over tien jaar ziet Natatcha zich als suikertante van al haar nichtjes en neefjes van familie en vrienden. Ook ziet ze zichzelf nog steeds goed in haar relatie met een mooi huis waar zij samen iedereen een thuis gevoel kunnen geven. Ze hoopt dat haar werk, leven en waarden steeds meer op één lijn komen te liggen ze minder kan gaan werken én iets toevoegt aan de maatschappij.