Vitaliteit op de werkvloer

Wat is vitaliteit op de werkvloer?

Vitaliteit op de werkvloer verwijst naar de algemene gezondheid, energie en welzijn van werknemers binnen een organisatie. Het omvat verschillende aspecten van fysieke, mentale en emotionele gezondheid die allemaal bijdragen aan een gevoel van vitaliteit en welzijn tijdens de werkdag. Fitte werknemers zorgen voor een betere productiviteit en een lager ziekteverzuim op de werkvloer. Wij van de HR club geloven dat de vitaliteit van werknemers van groot belang is en helpen jouw bedrijf maar al te graag met het verbeteren van de vitaliteit van jouw werknemers. Heb je nu al vragen of wil je weten wat wij kunnen doen voor de vitaliteit van jouw werknemers, neem dan vooral contact met ons op!

Wat doet de HR club?

De HR club ondersteunt andere bedrijven op het gehele gebied van HR. Onze medewerkers komen bij jou op kantoor zodat ze het bedrijf en de mensen die er werken écht leren kennen. Hierdoor voelen onze consultants als collega’s binnen jouw bedrijf. Daarnaast is onze werkwijze erg flexibel. Je kiest zelf welke van onze diensten je gebruik wil maken en hoeveel uur je hier een HR professional in wil schakelen. Jij bepaalt, wij ontzorgen!

Binnen de HR club geloven wij dat gezondheid, verbinding & trots essentiële onderdelen zijn voor een gelukkig leven. De HR club doet er alles aan om samen geluk te creëren op het gebied van HR binnen jouw organisatie. Onze slogan is niet voor niets ”creating happiness together”.

 

Hoe bevorder je de vitaliteit op de werkvloer?

Om de vitaliteit op de werkvloer te verbeteren wordt er gericht op vijf thema’s.

  • Betrokkenheid: Wanneer je als bedrijf eigen initiatief en zelfstandigheid van de werknemers waardeert, zul je merken dat medewerkers met trots over hun werk praten. De werknemers zullen zich betrokken voelen bij het bedrijf en dit zorgt voor meer vitaliteit bij de werknemers;
  • Gezondheid: Het bezig zijn en investeren in gezondheid en vitaliteit zorgt voor veel voordelen. De productiviteit van de werknemers zal omhoog gaan, er vindt lager verzuim plaatst en er wordt meer omzet gegenereerd. Probeer je werknemers te stimuleren om meer te bewegen op kantoor en zorg ook voor een gezonde catering of een ander soort vitaliteitsprogramma;
  • Ontwikkeling: Het is belangrijk om te investeren in de opleiding en ontwikkeling van jouw werknemers. Dit zorgt ervoor dat jij je medewerkers flexibeler kan inzetten, waardoor zij steeds waardevoller worden;
  • Organisatie: Een slecht georganiseerd bedrijf zorgt voor onnodige stress. Denk aan onnodig papierwerk, dubbel werk en rommelige communicatie. Een goede organisatie zorgt voor meer vitaliteit;
  • Functioneringsgesprekken: Het is belangrijk om op standaard basis gesprekken te voeren met je medewerkers over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Hierdoor blijft de medewerker goed functioneren. Hierin bespreek je de ontwikkeling, gezondheid en loopbaan van jou medewerkers.

Wil je meer weten over de toename van fysieke klachten bij werknemers? Bekijk dan onze tips op één van onze sociale media!

Wat doen wij aan vitaliteit voor jouw bedrijf?

Ieder bedrijf is anders en samen met jou kijken we wat effectief werkt om de vitaliteit van jouw bedrijf en werknemers te verbeteren. Wij kunnen dit middels een analyse voor jou bedrijf in kaart brengen. Wij vergelijken hierbij historische gegevens, wanneer niet of nauwelijks geld uitgegeven wordt in vitaliteit met verwachtte gegevens, wanneer er wel geïnvesteerd wordt in vitaliteit. Daarnaast analyseren we achteraf de werkelijke cijfers. Hierbij kun je denken aan verloopcijfers, productiviteit van een medewerker en kosten voor verzuim. Daarnaast kunnen we op basis van deze informatie een advies geven voor het verbeteren van de vitaliteit van jouw werknemers.

Onze HR consultants

Ben jij benieuwd wie onze HR consultants zijn? Op onze over ons pagina lees je meer over onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn allround inzetbaar, maar hebben natuurlijk ook ieder specialiteiten. Op basis van het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken wij welke medewerker goed bij jou zou kunnen passen.